835611146131_macro_mecanico_de_engranajes_de_reloj_de_cerca

COM CANVIAR DATA I HORA

A Europa aquesta setmana hem avançat una hora els rellotges per començar amb l’horari d’estiu i així aprofitar millor la llum del sol. Així és pertinent explicar una de les tantes curiositats que giren al voltant del canvi d’hora i data dels rellotges automàtics.

Un rellotge automàtic és aquell, en el que el moll principal és armat pels moviments o acceleracions del braç de l’usuari. Un rotor, dissenyat segons el principi de gravetat, gira i transmet energia al moll a través d’un mecanisme apropiat.

Si un rellotge automàtic està aturat cal donar-li corda manual. Tots els rellotges automàtics posseeixen el sistema de càrrega manual. S’ha de girar la corona (en el cas de les corones roscades, descargolar prèviament), remuntar les agulles unes 20 vegades i posar-lo en hora. D’aquesta manera, el rellotge estarà carregat.

D’altra banda, per accionar el canvi de data automàtic en els rellotges mecànics se sol requerir d’unes 6 hores per realitzar-lo, ja que es tracta d’un mecanisme complex. Definir la data manualment mentre el funcionament automàtic de canvi de data estigui en marxa pot ocasionar danys al mecanisme del rellotge. Si s’ha de canviar la data, mai realitzar aquest canvi entre les 9 pm i les 3 am ja que és el moment que tots els rellotges utilitzen per començar o concloure el canvi de data.

Si no es vol danyar el sistema automàtic de canvi de data, modificar prèviament l’hora deixant-lo en una hora entre les 3 am i les 9 pm. En aquesta franja horària es pot canviar la data amb el passi ràpid. Col·locar la corona en la posició de canvi d’hores i ajustar les agulles de les hores i els minuts.

És important destacar que no s’ha de retornar en sentit contrari a les agulles del rellotge. Si es passa d’hora, cal tornar a fer una volta completa de les agulles. Finalment, no oblidar tornar a col·locar la corona en la seva posició de tancat per evitar riscos d’entrada d’aigua i altres, ja sigui a rosca en el cas d’alguns models o a pressió en altres.

 

Publicat a Notícies, Rellotges, Sin categoría
Un comentari a “COM CANVIAR DATA I HORA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

CAPTCHA Image

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu