collar_perla

COM CUIDAR LES PERLES

Consells per cuidar les perles

Les perles cultivades són gemmes úniques originades per la natura. Neixen de les ostres mares i segons el tipus d’ostra, la zona, el tipus i el temps de cultiu desenvolupen unes característiques diferents que li donen a la perla el seu valor de peça única incomparable.

Quan un cos estrany entra en contacte amb el mol·lusc, aquest reacciona cobrint aquesta partícula amb una o més capes de nacre formant així una perla.

Com el nacre és una matèria orgànica, està exposada a modificacions, sobretot en cas de deshidratació. Això pot produir un “envelliment” de les perles i limitar així la seva vida.

Primer es tornen mat, després apareixen esquerdes, i finalment comencen a perdre làmines o capes de nacre. És impossible garantir la vida d’una perla per un temps determinat. No obstant això, una bona cura contribuiran a la conservació de les perles durant un període prolongat.

Recomanacions

Mantenir  les perles apartades de la resta de joies per assegurar que es preservin brillants i belles amb el pas del temps, ja que la seva superfície és delicada i poden ratllar-se.

Les perles han de ser tocades amb draps suaus, no abrasius. Els estoigs han de ser amb interiors de seda, cotó, vellut o ant,  ja que són els més adequats per al seu manteniment.

 Tant la sequedat com la humitat extrema són perjudicials per a les perles. S’ha d’utilitzar l’aigua dolça per netejar-les evitant així la seva deshidratació i pèrdua de brillantor. Una neteja ràpida amb una mica d’aigua i sabó, amb pH neutre, ajudarà a treure el greix,  esbandir-les amb aigua dolça i assecar-les amb un drap suau, ajudaran a recuperar el llustre.

S’ha d’evitar que les perles tinguin contacte amb els àcids, els cosmètics, l’alcohol, els perfums i la laca, ja que contenen productes químics que poden danyar el llustre natural. El contacte amb la pell els sol afavorir, per les condicions de temperatura i humitat del cos humà.

En funció de l’ús és aconsellable el manteniment periòdic del passat de collarets. El deteriorament dels fils  emprats en enfilar els collarets de perles desllueixen la bellesa de les mateixes.

En cas de dubte, l’equip de Zapata Joiers està a la seva disposició en qualsevol de les seves botigues o a través de la  webshop@zapatajoyeros.com.

 

Publicat a Joies, Sin categoría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

CAPTCHA Image

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu