dia de la madre

DIA DE LA MARE

Diu la mitologia mexicana que a Mèxic abans de la Conquesta, els asteques honraven la maternitat amb especial devoció. A mitjans de la primavera al turó Tepeyac, situat al nord de la ciutat de Mèxic, pertanyent a la cadena muntanyenca que conforma la Serra de Guadalupe, es realitzava un pelegrinatge per honrar a la mare dels déus anomenada Tonantzin, que vol dirnostra mare venerable .

Es tractava d’un acte de comunió i una cerimònia de reconeixement a la pròpia mare. El major atribut de Tonantzin era la vida, i ella la donava. Apareixia com una senyora vestida elegantment de blanc i de nit cridava i pregonava. Diuen que portava un bressol a sobre, com qui porta al seu fill amb ella; anava al mercat i s’acomodava entre les altres dones; més tard desapareixia, abandonant el bressol per allà. Quan les altres dones advertien que el bressol estava oblidat, la buscaven i trobaven una pedra, una varietat de quars de color gris groguenc, amb el qual es feien sacrificis en honor seu.

Cada lloc del món celebra el dia de la mare en alguna data de l’any. En el cas d’Espanya es realitza el primer diumenge de maig. Aquest any, el 5 de maig és el dia en què homenatgem a les mares en senyal de gratitud per l’amor, l’entrega i la dedicació incondicional que posen en cadascun dels seus actes.

Zapata Joiers us suggereix una àmplia varietat de joies per honrar les dones que ens han donat els consells més essencials de la nostra vida.

Publicat a Joies, Sin categoría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

CAPTCHA Image

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu