huevo_1

LA PASCUA

 

 

 

 

 

 

 

Per a la Pasqua de 1883, el tsar Alexandre III li va encarregar a l’orfebre i joier rus Peter Carl Fabergé la construcció d’un ou per regalar-li a la seva dona, la tsarina Maria Fyodorevna. El regal va consistir en un ou amb closca de platí que contenia dins un més petit d’or. En obrir-se aquest últim, es trobava una gallina d’or en miniatura que tenia sobre el seu cap una rèplica de la corona imperial russa.
Aquest particular Ou de Pasqua li va agradar tant a l’emperadriu que el tsar li va ordenar a Fabergé que realitzés un de nou per a cada Pasqua.

Els 69 ous que Fabergé va fer entre 1885 i 1917 per als tsars, l’aristocràcia i l’elit industrial i financera russa havien de tenir la condició de ser únics i contenir una sorpresa dins. D’aquests 69, avui dia es conserven 61 ous com obres mestres de l’art de la joieria i testimonis de la història soviètica que la Casa Fabergé va fer fins a l’arribada de la Revolució russa.

L’últim dels sis ous subhastats de l’orfebre de Sant Petersburg des de la Segona Guerra Mundial, va ser el 28 novembre 2007 fabricat per a la família Rothschild aconseguint el preu de 18 milions de dòlars.

Per al disseny dels ous imperials el joier rus es va inspirar en els diferents estils artístics europeus com el barroc, el rococó, el neoclàssic o el modernista utilitzant metalls com l’or, la plata, el platí, el coure, el níquel, el pal·ladi i l’acer i incrustacions de pedres precioses com diamants, safirs, robins i maragdes, gemmes com pedres llunes, granats, àgates i lapislàtzulis, entre d’altres, a més de refinats esmalts.

Un cop més, Zapata joiers, destaca l’art de la joieria.

 

 
Publicat a Joies, Notícies, Sin categoría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

CAPTCHA Image

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arxiu